PREGUNTES FREQÜENTS (FAQ)

El producte ja està completament acabat?
No. Requereix d’una regeneració i emplatat adequat tal i com ve especificat a l’etiqueta del producte. El toc donat per el cuiner serà clau per el resultat final.

S’han de tornar a coure els raviolis wanton?
No. Ja estan cuits, tan sols necessiten regenerar-se adequadament ja sigui al forn o al microones.

Un caneló es una ració?
Els nostres canelons tenen 130gr, cosa que permet que amb un bon acompanyament es tingui una ració completa. No obstant, la versatilitat que ofereixen es molt amplia, podent tallar el canaló en parts més petites i utilitzar-lo com acompanyament, aperitiu…

Quins productes no necessiten extracció (sortida de fums)?
Tots aquells que no necessiten ser fregits: ravioli wanton, caneló, lasanya, carpaccios, tatakis, tàrtars, carns en planxa y carns confitades. Les nostres sales y vinagretes també poden ser utilitzades, ajudant-vos en l’emplatat final.

Quins productes es poden regenerar al microones?
Les gammes de raviolis wanton, canelons, lasanyes i salses son aquelles que precisen de calor i que amb un microones es suficient per aconseguir una regeneració òptima.

Com he de regenerar les carns?
Les carns confitades en format original es poden regenerar a la mateixa bossa al bany maria o forn a vapor. De les carns en planxa hi ha dos tipus: les que tenen pell, com el garrí i l’espatlla de xai i els peus de porc, que no tenen pell però es molt gelatinós; tindran que ser marcades a la planxa fins aconseguir l’efecte i acabar al forn. La resta de les planxes calen hidratar-se o napar amb una salsa i regenerar al forn a temperatures no superiors als 180ºC per tornar a aconseguir una textura melosa i que el producte no es deshidrati.

Els productes amb embolcall cruixent poden anar al forn?
És molt important que primer fregim el producte per aconseguir una gavardina molt cruixent. Un cop aconseguit el color daurat a la pasta, s’ha d’introduir al forn per poder coure l’interior del producte, uns 12min a 180ºC.

El carpaccio necessita descongelació prèvia?
No, en cap cas! Cal emplatar-lo directament del congelador, ja que d’altre banda no podrem separa l’embolcall, danyant el producte. Un cop emplatat, en molt pocs minuts tindrem el producte en condicions per servir-lo. Si el volem tallar, donar forma... podrem fer-ho mentre estigui congelat.

Les salses estan preparades per ser utilitzades en sifó?
Si, hi ha la possibilitat d’introduir-les en un sifó però sempre a temperatura (60-70ºC), per que la salsa quedi solta y les carregues del sifó s’incorporin bé amb la barreja interna, obtenint un resulta de salsa espumosa. Si prèviament les personalitzem amb una salsa nostre, cal comprovar prèviament que la salsa resultant tingui la textura adequada per poder ser servida en sifó.

Les vinagretes estan texturitzades?
Si, ja sigui amb el mateix producte o amb texturitzants per aconseguir un efecte més untuós i s’agafi a l’emplatat.

Puc emulsionar les vinagretes una altra vegada?
No! Cal remoure suaument les vinagretes. Si les emulsionem pot barrejar-se de nou la part solida de la vinagreta amb la part grassa, deixant un aspecte desagradable. En el cas que ens passi, podem escalfar-les lleugerament per poder separar de nou la part grassa.

Una dosis de salsa correspon a una ració?
No. Les nostres salses son molt versàtils. Podem utilitzar-les com a base per barrejar-les amb altres salses o tal com ens ve donada. Dependrà de l’habilitat del cuiner, però sempre ens donarà més d’una ració. En cas de personalitzar-les afegint més ingredients, s’haurà de comprovar la textura resultant per saber si podem o no utilitzar-la amb un sifó.

El tataki és una ració?
No. Tot dependrà de l’emplatat que utilitzem i la finalitat que li donem al producte. S’ha de tenir en compte que té aproximadament 250gr i això ens donarà molt de joc.