Des de la meva infància he viscut en primera persona la passió per la cuina.

Tot va començar a la botiga de menjar de la meva àvia, a l'escola de cuina, passant de estagier per El Bulli, El Celler de Can Roca, Miramar ... entre d'altres i treballant en diverses empreses de restauració i càtering per a esdeveniments, tant a França com a Espanya.

Després de molts anys de treball vaig decidir crear una empresa de servei de càtering per a esdeveniments, el Càtering Montserrat.

Amb uns 25 anys en aquest sector i com a propietari del càtering Montserrat m'agradaria destinar unes paraules per parlar sobre l'evolució del càtering per a esdeveniments, de les modes i tendències que estan sorgint aquests últims anys i donar-vos la meva visió com a professional dins el món de la cuina.

Evolució del món del càtering

Potser alguna vegada, nosaltres hem necessitat els serveis proposats per un càtering. Però ... Que entenem per càtering?

El càtering d'esdeveniments va sorgir, quan els clients de restaurants i hotels els quals feien una cuina més refinada, els proposessin a aquests que els oferissin la mateixa experiència gastronòmica, però a casa seva o en espais singulars. Normalment és per celebrar alguna festa especial, casament, aniversari, etc., on es requereix d'un servei i cuina de nivell però en l'entorn que el client tria, on preval la intimitat i exclusivitat.

Avui en dia, el món dels esdeveniments ha canviat molt gràcies a la professionalització que hi ha a la cuina. Si abans els banquets eren només territori dels hotels i poc mes, avui dia tenim un munt de cuines centrals especialitzades en el món del càtering.

La paraula càtering engloba diferents línies d'especialització en la cuina. Podem parlar de càtering per a col·lectivitats (escoles, avions, hospitals, etc.) on s'elabora un menú comoditi. També tenim càtering especialitzats en oferir tot tipus de propostes i menús per a empreses. O els tradicionalment anomenats BBC, (casaments, batejos i comunions) que són els càtering per a esdeveniments més exclusius.

Avui vaig ha parlar dels càtering per a esdeveniments.

El càtering del segle XXI

Com comentàvem anteriorment, el càtering d'avui en dia ha canviat molt i també ha millorat. Un clar exemple d'aquest canvi, el trobem en el servei de càtering per a casaments, on la posada en escena, decoració, cuina, servei, etc. són molt importants.

La diversitat actual per aquests enllaços és enorme. Ens podem trobar amb tot tipus de noces: luxoses, petites, rurals, modernes; però també, les podem trobar en tot tipus d'espais: entorns amb molt d'encant, finques, carpes, etc. i el que és molt important, no ens podem oblidar de l'infinitat de possibilitats culinàries que poden oferir-se.

Abans, un menú de casament normalment consistia en un aperitiu bastant copiós i un menú. Avui, els aperitius poden ser molt més originals, tenim snacks, tapes, aperitius, taules temàtiques, show cooking, food trucks, degustacions de vins, còctels amb nitrogen líquid, formatges, embotits, sushi, mexicà, trattoria italiana, wocks, etc. Banquets on el comensal no s'asseu en una taula com sempre ... potser es munten diferents ambients en el lloc on se celebra el casament: barres, chilhout, zones de degustació, etc. buscant atmosferes originals on la decoració i la posada en escena són top.

Actualment ha sorgit una nova modalitat de noces, es lloga una casa de turisme rural diversos dies (un cap de setmana per exemple), on la família més propera es queda s'ha dormir, imaginem que la família arriba el divendres i el càtering li ofereix un menú informal més lleuger o amb tendència vegetariana per exemple. El Dissabte és el dia fort, el casament ... on vénen tots els convidats ... es munta el saló, decoració, cerimònia, menjar, fi de festa, etc. I diumenge un esmorzar original altra vegada per a la família més propera i un dinar amb un arròs o una fideuà, per exemple.

Avantatges de la cinquena gamma en el món del càtering

Avui dia els cuiners i xefs que organitzen esdeveniments es troben diverses problemàtiques, en haver de oferir un servei el més òptim possible per a tants comensals alhora. Quan parlem d'un servei 10, ens referim al fet que, per exemple, en un casament de dos-cents coberts, ¿quantes elaboracions s'han de fer? aperitius, salses, acompanyaments, taules temàtiques, vinagretes, topping, etc. En definitiva molta feina i molt de temps.

Aquí és on la V gamma us pot ajudar, avui dia hi ha moltes referències i bases culinàries que ens donen suport en cuina. Busquem regularitat, quantitat en qualitat, valor afegit, creativitat ... Un bon acoblament el dia de l'esdeveniment és clau per consolidar i acontentar els clients, per mes sibarites que aquests siguin.

En Gastronoms, per exemple, totes les nostres elaboracions i eines culinàries estan dissenyades per a la cuina d'esdeveniments. Treballem amb bases culinàries, artesanes i saboroses, com ho faríeu vosaltres en les vostres cuines, amb afecte, mim i passió, ni més ni menys. Cuinem per cuiners.

T'animem a seguir el Linkedin del nostre Xef especialista en productes de V gamma i cuina d'assemblatge, Jordi Margall, on s'aniran publicant articles d'interès com aquest.