Avui, 2 de maig és el dia mundial de la Tonyina, i per celebrar el dia d'aquest deliciós i nutrient peix que tant ens agrada i tants beneficis ens aporta, li hem volgut dedicar aquest article:

Tonyina

La tonyina és un dels peixos més apreciats en la gastronomia espanyola i de pràcticament tot el món. Japó és el màxim consumidor d'aquest menjar del mar ja que és el peix més apreciat per la cuina japonesa; de fet s'han arribat a pagar 2,7 milions d'euros per un exemplar de tonyina vermella de 278 kg.

Hi ha molts tipus de tonyina, el més popular, ric en sabor i proteïnes, és la tonyina vermella que també és coneguda com tonyina d'aleta blava. Aquest és el de major grandària i habita a l'Atlàntic, Mediterrani i al mar Negre.

La població de la tonyina d'aleta blava s'ha vist altament reduïda a causa de la gran demanda que pateix aquest peix. La millor alternativa a la manca de tonyines vermelles i al seu alt preu és, sens dubte, la tonyina d'aleta groga, o tonyina clara, que habita en les aigües tropicals de tots els oceans, sobretot a l'Atlàntic i la seva població és abundant i no perilla la seva extinció. Per això preferim consumir aquest tipus de tonyina i estem contents de no col·laborar amb l'extinció de la tonyina vermella.

La carn d'aquest peix també és molt utilitzada en la cuina asiàtica, generalment es consumeix en cru. Hi ha moltes formes d'elaborar-ne en cru, la més típica és el sashimi. Nosaltres us proposem dos excel·lents propostes culinàries: el carpaccio de tonyina:

Elaborada amb tonyina d'aleta groga d'alta qualitat l'oferim en format quadrat per diferenciar-se de la resta i donar la possibilitat de poder porcionarlo i presentar-lo com a tapa. Els envasem individualment perquè utilitzis només les racions que necessites sense minvar les propietats de la resta de racions.

La seva regeneració no pot ser més fàcil, només cal treure el producte de la bosa i emplatar. Deixar descongelar mentre li vas donant el teu propi acabat, amanit i servir.

I un dels plats de la cuina asiàtica que estan més de moda, el tataki de tonyina:

Producte innovador i original que preparem en unitats de 250 gr. per proporcionar segons les necessitats. El tataki de tonyina és el més conegut dels tatakis, a més és molt versàtil per poder fer diferents elaboracions i presentacions de forma molt ràpida i senzilla ja que només cal deixar-ho descongelar prèviament i presentar-lo.

Com a recomanació de presentació, podeu escaloparlo en talls de 0.5 cm aproximadament, deixar-ho temperar i amanir al gust. També se li pot donar una mica de temperatura al forn per servir temperat.

Per no avorrir els clients ho pots anar canviant utilitzant diferents vinagretes o salses.

No tothom coneix els beneficis que aporta consumir aquest peix i el favor que li estem fent al nostre cos al consumir-lo.

La tonyina és rica en proteïnes, vitamines, minerals, greixos i a més conté una gran quantitat de nutrients que aporten innombrables beneficis al nostre organisme.

En definitiva, un peix tan apreciat com la tonyina es mereix el seu dia mundial i un article al nostre blog.