Crear una carta per a un restaurant pot ser una mica difícil. Sovint, ens trobem amb cartes complicades d'entendre o que bé no expressen l'essència del nostre restaurant o no segueixen un ordre ni criteri; poden ser confuses, projectar mala imatge, etc. Però tranquil, a Gastrònoms sabem la dificultat que ocasiona fer una carta, per això, et volem ajudar a que la carta del teu restaurant cridi l'atenció dels potencials clients i així augmentar les teves probabilitats d'èxit.

El primer que has de tenir clar és que una carta és la imatge de presentació del teu restaurant, per això has de cuidar la seva aparença. Disposem de 109 segons per conquistar al client, que és el que triga a visualitzar la carta. Hauràs d'incloure el logotip, nom, adreça i telèfon. És important que els plats apareguin agrupats i en ordre (per exemple: tapes, entrants, primers, segons i postres, en aquest ordre). Assegura't que els preus estiguin clars, has d'especificar si són amb IVA o no. No posis el símbol d'euro (€), i així evites que el client no vegi la teva carta com una despesa que està a punt de realitzar, sinó com una experiència gastronòmica que no oblidarà.

El material que facis servir per exposar la teva carta també és important. Aquí és millor que ens gastem una mica més de pressupost, ja que si fas servir materials de qualitat, projectaràs una imatge millor i, per tant, obtindràs una facturació superior. Per exemple, les cobertes han de romandre el més intactes possible, que no es vegin grapejades o gastades per l'ús o envelliment. Tanmateix, si has de canviar algun plat, no facis esborradures ni anotacions sobre de la carta, això crea una mala imatge del teu restaurant. L'ideal és que tornis a imprimir la teva carta amb les modificacions que creguis convenients.

Altres detalls faran que la teva carta sedueixi al client. Tingues cura de la seva mida; ha de ser còmoda i manejable, no volem que els clients tinguin dificultats per sostenir-o que la mida de la lletra dificulti la seva lectura. Utilitza un llenguatge descriptiu, usa paraules com "salat", "cruixent". Això provocarà una reacció visceral al client; Tanmateix, la carta ha de ser clara, consistent, ha de tenir una elegància gràfica. Si disposes de diverses cartes (per exemple, una per al menjar i una altra per a les begudes) aquestes han de ser del mateix estil, no volem que el client pensi que es tracta de dos restaurants diferents, oi?

Un cop tinguem l'estètica que desitgem, hem de triar quins plats inclourem a la carta del restaurant. Sabies que una correcta imatge de la teva carta pot augmentar les vendes un 30%? Per això, has de tenir clar que has de projectar la categoria de l'establiment, la zona o regió on es troba, el tipus de client que volem atreure, la temporada (triarem sempre productes de temporada i de qualitat) i l'extensió (no convé fer una carta molt extensa, ja que això dificulta la feina dels cuiners i que tots els plats puguin sortir bé). També has de tenir en compte les diferents dietes alimentàries, al·lèrgies, intoleràncies, dietes vegetarianes o veganes, etc. És preferible que indiquis quins plats poden menjar cadascuna de les persones que tinguin aquestes particularitats, així se sentiran cures i segur que es porten una bona sensació.

És important que estudiïs a la competència. No parlem de copiar ni replicar el que altres restaurants fan, recorda sempre que el teu restaurant és diferent i això l'has projectar. Però és interessant per poder aprendre, descobrir noves maneres de know how, etc. Et aportarà idees i innovacions.

A l'hora de triar els plats del teu restaurant (així com el preu que posaràs per a cada un d'ells), has de tenir en compte els costos que et suposa preparar cada plat, el temps d'elaboració, els ingredients que han de contenir, etc. . En aquest pas és on Gastrònoms et pot ajudar. Com? Molt senzill. Estem especialitzats en fabricar productes de cinquena gamma per a restaurants o càterings. Aquests productes, et brinden l'oportunitat de servir plats elaborats d'alta qualitat, apropiats per al teu restaurant. Són productes on no s'utilitzen ni conservants ni altres additius. A més, aquests et donen l'oportunitat de servir plats d'alta cuina amb la mínima manipulació, reduint alhora els riscos higiènic-sanitaris. Fes que el teu restaurant pugui servir plats d'alta gastronomia a preus molt assequibles. Nosaltres posem la base del teu plat, després afegeix la salsa que prefereixis, els condiments que creguis necessaris o els complements que tu vulguis. Facilitat, qualitat, alta cuina i una experiència increïble al teu abast. I, els més important, presentaràs una experiència gastronòmica inoblidable als teus clients, que segur voldran repetir.

Consulta el nostre catàleg de productes i descobreix el que Gastrònoms pot fer per el teu restaurant.